Kosten

De totale kosten van mediation hangen af van het aantal gesprekken dat er nodig is om het conflict op te lossen. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 gesprekken voldoende, waarin men tot een oplossing weet te komen.

Voor particulieren rekenen wij een tarief van € 90,- per uur, per cliënt.

Mediation te duur?
Je hebt een conflict en je zou dit graag met behulp van een mediator willen oplossen, maar je kunt de kosten niet dragen? De mediatior zal met u nagaan of u in aanmerking komt voor een regeling en dit zo nodig voor u regelen. Neem desnoods vrijblijvend contact op.

Raad voor Rechtsbijstand
Mensen met een lager inkomen kunnen recht hebben op subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor dat zij enkel een kleine eigenbijdrage betalen. 

RvR


Rechtsbijstandsverzekering        
Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Dan is het mogelijk dat de kosten van de mediation door een NMI-gecertificeerde mediator gedekt worden. Zoek zelf in je polis naar de precieze voorwaarden voor deze dekking.

Gereduceerd tarief          
Ten slotte zijn er ook bijzondere gevallen waarin mediators tegen een gereduceerd tarief willen werken.

De kosten als je níet kiest voor mediation
Twijfel je nog over het inschakelen van een mediator? Vraag je dan ook eens af wat het zou kosten om niet voor mediation te kiezen. Wat kost het conflict je nu al aan tijd, energie en geld? En wat zou het kosten om het conflict op een andere manier op te lossen? Bijvoorbeeld als beide partijen een advocaat inschakelen en het op een rechtszaak laten aankomen? Wegen de kosten mediation hier tegenop?